Split, 3. svibnja 2017. - Ekonomski fakultet

6. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije će se održati 3. svibnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Splitu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva turizma RH.
Tema foruma je "Ekonomija doživljaja – kulturne i kreativne industrije u turizmu".

Podstrana,  27.04. – 30.04.2017.

Dani hrvatske male brodogradnje, nacionalna nautička smotra koja će se ove godine održati od 27.04. – 30.04. u marini hotela Le Meridien Lav, u devet godina postojanja postala je središnje mjesto okupljanja svih čimbenika u proizvodnji i prodaji plovila domaće proizvodnje. Uz besplatan ulaz, testne vožnje svih plovila izloženih u moru te široku paletu nautičke opreme, posjetitelji će i ove godine imati prilike vidjeti najbolje brodice proizvedene u malim škverovima iz cijele Hrvatske namijenjenih za sport, razonodu, turizam i ribarstvo.

Blagdan sv. Dujma 07.05.

Blagdan sv. Dujma, splitskog patrona, održava se 7.svibnja na radost desetaka tisuća hodočasnika, vjernika i ostalih prijatelja Splita. Središnja svečanost je procesija s moćima Svetoga Dujma koja kreće iz katedrale sv. Dujma, preko Rive do oltara na Trgu dr. Franje Tuđmana gdje se održava misa. Ranim jutrom počinje Sudamja, pučka fešta u čast sv. Dujma i obuvača mnoštvo događanja; od koncerta limene glazbe, klapa,prodaje tradicionalnih suvenira, drvenih leptira i sličnih igračaka za djecu do drvenog posuđa za one nešto starije, veslačke utrke pred Rivom i glasovitom Tombulom, popularnom pučkom igrom koja pruža mogućnost novčanog dobitka.

 

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR